Snacking time!
We hebben allemaal soms wel eens de hunkering naar iets heerlijk zoets of hartigs. Nu het zonnetje schijnt en de temperaturen oplopen naar 30° denken we ook aan onze summerbodies en laten we dat zoets dan maar achterwege. Dit hoeft niet zo zeer het geval te zijn! Heerlijke gezonde Chocolate chip cookies, zonder toegevoegde suikers, lactose- en glutenvrij? Het kan!
How it’s made
Voor je begint, verwarm je je oven best al voor op 180°, zo is deze warm wanneer jouw koekjes klaar zijn om de oven in te gaan.
Wat heb je nodig:
– 2 rijpe bananen
– 140 gram havermout (let wel op dat deze in een glutenvrije omgeving is gemaakt)
– 75 gram pure chocolade of 100 gram chocolate chips
– Een bakplaat bekleed met bakpapier
Stap 1:
Breek de bananen in stukjes en prak ze met een vork.
Voeg nu de havermout toe en meng alles samen tot een mooi geheel.
Als je net zoals ik een reep pure chocolade gebruikt, kan je deze in stukjes slaan met een deegrol. (Wikkel de reep wel in een handdoek) En voeg deze toe bij het havermout-banaanmengsel en roer alles goed door elkaar.
Stap 2:
Rol nu met je handen bolletjes van het mengsel en duw deze plat op de bakplaat. Herhaal dit tot je beslag helemaal op is.
Schuif nu je bakplaat in de voorverwarmde oven van 180° en laat ze 15 minuutjes bakken.
Laat ze even afkoelen en ze zijn klaar om ervan te smullen!
Enjoy!
Veel liefs
Annelies
PS: Laat gerust weten wat jij ervan vindt!