Food bij zomerse temperaturen

Met deze straaaaaaalende temperaturen staat niemand graag uren in de keuken. Een lekkere salade, een voedzaam ontbijtje klaar binnen 15 minuten en vol gezonde voedingsstoffen. Da’s dan exact wat we nodig hebben. In deze blogpost lees je wat ik het liefst eet bij zulke temperaturen.

Bruine rijstmeel pannenkoekjes met yoghurt, tahini & ahornsiroop

De dag beginnen doe ik met bruine rijstmeel pannenkoekjes. Super easy om te maken en direct klaar!

Wat je nodig hebt voor 3 pannenkoekjes:
1 rijpe banaan
1 Ei
2 Eetlepels ahornsiroop
100 gram Bruine rijstmeel
1 kopje lactose vrije melk/ soja- of amandelmelk
Een koekenpan en wat kokosolie

Prak de banaan en meng er het eitje onder. Voeg de ahornsiroop, de melk en de bruine rijstmeel toe en meng alles goed onder elkaar tot je een stevig beslag krijgt.
Verhit de koekenpan op het vuur met wat kokosolie en maak er de pannenkoekjes in klaar.
Afwerken deed ik met lactose vrije yoghurt met een schep tahini (sesampasta) en besprenkelde ze met wat ahornsiroop. En nu smullen maar!

ONCLOUDNOIR - BRUINE RIJSTMEEL PANNEKOEKEN

Groene asperges met amandelschilfers en hard gekookte eitjes

April is de maand waarin we weer volop asperges kunnen eten. Niet alleen zitten asperges boordevol antioxidanten, maar ook zijn ze calloriearm en zitten ze vol vitaminen. Ideaal om te eten als lunch of avondmaal dus. Ik at dit gerechtje als lunch.
Wat heb je nodig om deze snelle lunch voor 2 personen te bereiden?
700 gram groene asperges
4 eieren ( 2 per persoon)
Handje vol amandelschilfers
kokosolie

ONCLOUDNOIR - SUMMERFOOD ASPERGES

Zet alvast een grote kookpot met water en zout op het vuur en laat het water koken.

Was de asperges zorgvuldig en snij de onderkantjes er af. Wanneer het water kookt doe je de asperges in de grote kookpot en laat je ze drie minuten koken. Vervolgens haal je de asperges uit het water en laat je ze uitlekken in een vergiet. Terwijl de asperges uitlekken, kan je alvast de eitjes koken. Laat een kleine pot water koken en kook de eitjes 10 minuten. Laat ze even afkoelen en pellen maar!
Terwijl de eitjes afkoelen zet je een pan op het vuur met kokosolie. Wanneer de kokosolie gesmolten is, leg je de uitgelekte asperges hier voorzichtig in, voeg er peper en wat zout aan toe en bak ze lichtjes aan. Draai ze regelmatig om. Voeg de amandelschilfers aan de asperges toe en schud af en toe met de pan om ze aan elke kant bruin te laten bakken.
Dresseren doe je naar je eigen keuze. Enjoy!

Salade met Taboulé en hummus

Niets lekkerder dan om op een warme avond een frisse salade met een goed glas wijn naar binnen te spelen. Taboulé is super easy & volledig naar jouw smaak te prepareren.
Wat heb je nodig voor 2 personen.
1 kookbuiltje (volkoren) couscous
Munt
Olijfolie
Kikkererwten ( uit bokaal of blik)
radijzen
2 Tomaten
1 Avocado
1/2de Komkommer
Bosui
Platte peterselie

Veldsla
Amandelschilfers
Roggevlokken
een stukje spiering.
Spicy Hummus – Naar keuze

Kook de couscous met een groente bouillonblokje zoals voorgeschreven op de verpakking. Ideaal is, als je nog wat over hebt van een ander couscous gerecht. Laat de couscous afkoelen. Ondertussen kun je de groentjes al voorbereiden.
Snij de radijzen en de bosui in schijfjes en de komkommer, avocado en tomaat in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken. Snij vervolgens de kruiden (munt en platte peterselie)

Bak het vlees goed door langs beide kanten tot het niet meer rood ziet binnen in. Ik koos ervoor om, na het bakken, de vetrandjes weg te snijden om de maaltijd niet onnodig meer vet te laten bevatten. Snij het vlees in blokjes
Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg er wat olijfolie aan toe.
Verder voegde ik nog amandelschilfers en roggevlokken toe. Afwerken deed ik met de spicy hummus van Delhaize. Natuurlijk is verse Hummus altijd lekkerder maar ik koos voor de makkelijke optie. (Shame!)

ONCLOUDNOIR - TABOULé SALADE

Zo, nu heb jij alvast enkele ideetjes wat te eten bij zulke heerlijke temperaturen. Heb je zelf nog enkele lekkere gerechtjes? Deel ze gerust in de comments!

ONCLOUDNOIR-WITHLOVE

3 gedachtes over “Food bij zomerse temperaturen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.