Concentrated & environmental friendly by Yves Rocher

The word is out. Zoals jullie allemaal al wel hebben gezien op Instagram, heeft Yves Rocher een lijn op de markt gebracht die volledig biologisch afbreekbaar is. Dankzij de samenwerking tussen Influo & Yves Rocher ontving ik de Summer Box en kreeg ik de kans om de  shampoo en douchegel te testen. Wat ik ervan vond, dat lees je in deze blogpost.ONCLOUDNOIR - Yves Rocher

First things first. Yves Rocher profileert zich al langer als environmental friendly brand. Zo hebben ze 100% plantaardige cosmetica in hun assortiment en zijn al hun verpakkingen recycleerbaar. Nu behoort ook de biologisch afbreekbare shampoo tot het assortiment. Woehoew! want; ‘We say yes to ecofriendly!’

De Box

ONCLOUDNOIR - Yves Rocher Summer Box

In de box zaten naast de shampoo en douchegel ook 2 andere producten van Yves Rocher. Een zonnespray en Eau de Toilette.  Ik laat jullie nog even in spanning over de badproducten en vertel jullie eerst wat meer over de zonnespray en de eau de toilette.

Zonnespray

De zonnespray heeft, niet onbelangrijk, een SPF van 15. SPF staat voor Sun Protection Factor. Deze zorgt ervoor dat je, in dit geval, 15 keer langer in de zon kan blijven zonder te verbranden. Dit ten opzichte van wanneer je helemaal geen zonnecrème aanbrengt. But hey! Don’t do that! Smeer ALTIJD iets van crème om jezelf te beschermen tegen de zon. Skin is precious en verdient de juiste verzorging. Wat ik leuk vind aan deze zonnespray is dat hij niet kleeft en direct door je huid wordt opgenomen. Ook heeft hij een aangename geur. Yes! I can’t wait for summer!

ONCLOUDNOIR - Yves Rocher, zonnespray, solaire

Prijs: €24,90 – Maar geniet nu van een korting van 50% en betaal slechts €12,45

Eau de toilette

Naast de zonnespray en de 2 nieuwe producten zat er ook een Eau de toilette in de summerbox. Ik was er best benieuwd naar aangezien ik nogal trouw ben aan mijn favoriete parfum. Monoï de Tahiti is een eau de toilette die het vakantiegevoel meteen naar boven brengt. De eau de toilette is een combinatie van tiarébloemen en ylang-ylang met een vleugje vanille.

Persoonlijk vind ik dat de geur van vanille snel overheerst op mijn huid bij het opsprayen. De geur blijft heel lang hangen maar is enkele tellen na het aanbrengen best aangenaam. Toch moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat ik te trouw ben aan mijn favoriete parfum om deze dagelijks te gebruiken.

ONCLOUDNOIR - Yves Rocher , Eau de toilette Monoï

Prijs: €26,90 – Maar geniet nu van een korting van 50% en betaal slechts €13,45

En dan nu, Le moment Suprème! De paradepaardjes van de nieuwe lijn van Yves Rocher, I Love My Planet – de geconcentreerde shampoo en douchegel.

ONCLOUDNOIR - Yves Rocher, i love my plant, geconcentreerde douchegel en shampoo

De shampoo

Aah de shampoo, het product waar ik het meest naar uit keek om te gebruiken. En god have I been using it! Zoals je op boven- en onderstaande foto’s kan zien, is het flesje zeer compact. Het bevat zo’n 1OOml shampoo om precies te zijn. Travel size? hoor ik je denken. Nope! Dankzij de nieuwe aanpak van Yves Rocher, bevat het flesje van 1OOml evenveel wasbeurten als een flesje van 3OOml. Door de samenstelling van het product en het ontwerp van de flacon heb je zelfs na 1 knijpbeurt voldoende product om je haren te wassen. En dit voor zo’n 30! wasbeurten.

Persoonlijk hoop ik stiekem dat er ook een conditioner-variant op de markt komt. Omdat ik met mijn lange lokken, gewoon een zeer sterke en uitgebreide verzorging nodig heb. Ook ben ik helemaal weg van de frisse geur van citrus. Instant happiness als je ’t mij vraagt. Oh ja! zelfs Mr. hubby heeft de shampoo al gebruikt!

ONCLOUDNOIR - Yves Rocher, geconcentreerde shampoo

Prijs: €3,95

De Douchegel

De heerlijk zoete geur van granaatappel en roze peper maken het product nog leuker om te gebruiken. Ook hier hebben het design van de flacon en de samenstelling van het product ervoor gezorgd dat je met 1 knijp in het flesje voldoende douchegel hebt. 1 flesje van 1OOml staat gelijk aan maar liefst 40! wasbeurten. Can I hear an ‘Hell YEAH?’. Goed voor het milieu en voor ons lichaam is toch iets wat we allemaal willen?

ONCLOUDNOIR - Yves Rocher, geconcentreerde douchegel

Prijs: €3,95

Good to know:
Per verkocht product, plant Yves Rocher een boom.
Handig meeneemformaat.
Bevat GEEN siliconen, parabenen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen.
Bestaat voor maar liefst 98% uit natuurlijke ingrediënten.
39% minder plastiek in vergelijking tot de standaard verpakkingen.
Flacon bestaat volledig uit gerecycleerd plastiek en is zelf 100% recycleerbaar.
Het product is 100% biologisch afbreekbaar door de natuur.

Ik ben alvast benieuwd naar de andere geuren van de douchegel en hoop snel een nieuw product in de vorm van een biologisch afbreekbare conditioner in de winkels te zien verschijnen! Ga jij de ‘I love my planet’-lijn uittesten en zo bijdragen aan een beter milieu? Laat het me gerust weten.

ONCLOUDNOIR-WITHLOVE

Disclaimer: Deze blogpost bevat producten gesponsord door een bedrijf.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.