Nu we allemaal samen toch al enkele weken binnenzitten, zijn de meesten onder ons aan het bakken geslagen. duizend-en-één bananenbroden heb ik al zien passeren op verschillende sociale mediakanalen. Ik moet eerlijk toegeven, nog nooit heb ik bananenbrood gebakken. Yup shame on me! Wel maakte ik heerlijke brownies met cashewnoten. benieuwd naar het receptje? Lees dan lekker verder.
Wat je allemaal nodig hebt:
4 eieren (ik koos voor BIO-eieren)
60 gram Kokosmeel (ik kocht deze bij Delhaize)
150 gram pure chocolade
40 gram cashewnoten
2 eetlepels agavesiroop
Allright, let’s bake!
Voor je aan het beslag begint, laat je de oven voorverwarmen op 180 graden.
Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie. Intussen hak je de cashewnoten fijn. Weeg het kokosmeel zorgvuldig af en doe het samen met de 4 eieren in in een mengkom. Voeg ook nog 2 eetlepels agavesiroop toe. Als de chocolade goed gesmolten is, doe je deze mee in de mengkom en mix je alles tot een glad beslag. vervolgens meng je er ook de fijngehakte cashewnoten onder.
Neem een bakvorm (ik koos voor een glazen ovenschaal) en bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag in de met bakpapier bekleede bakvorm en zet het voor zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven. Na 15 minuten haal je de brownies uit de oven. Laat ze goed afkoelen, snij ze in blokjes en genieten maar!
Happy Snacking!