Crèche checklist

Zoals op mijn instagrampagina te lezen stond, ging Lou op 31 mei voor het eerst for real naar de crèche. Huuuuuge mijlpaal! Misschien voor mij als mama een grotere mijlpaal dan voor Lou zelf. Onwetend zocht ik alle spulletjes bij elkaar die Lou daar mogelijks nodig zou kunnen hebben. Online zocht ik naar een handige checklist die ik trouwens niet meteen kon vinden. Als gevolg stonden we daar mooi, met 1 setje extra kleding, een fles Evian, extra melkpoeder en ontdooide moedermelk. In. een. papieren. draagtas. #loedermoeder. Meteen de reden om dit eventjes in een blogpost te gieten!

First things first, it’s A-okay to cry! Je hebt tenslotte de afgelopen maanden ononderbroken doorgebracht met je mini-me. Yes, bij mij vloeiden er stiekem ook enkele kleine traantjes. Je kleintje na deze intense mooie tijd achterlaten, lijkt een enorme berg om te beklimmen. Deze checklist helpt je alvast goed op weg.

Crèche checklist:

  • Papflesjes
  • Dosseerdoosjes (bij het geven van flesvoeding)
  • Naamstickers
  • Tutje met naam van je kindje
  • Setje reserve kleertjes
  • Rugzakje

Haal voldoende papflesjes in huis. Of je nu borstvoeding of flessenvoeding geeft. YOU’LL NEED IT! Daarnaast zorg je, indien je flessenvoeding geeft, voor een doseerdoosje voor melkpoeder. Om er voor te zorgen dat je steeds jouw spulletjes mee terug naar huis krijgt, voorzie je deze best van een sticker met de naam van je mini-me. Deze kan je simpel zelf online ontwerpen via de website van Mynametags. Geen gedoe met verkeerde papflesjes dus!

We gaven de eerste dagen steeds een tutje aan een speenkoord met Lou’s naam mee. Helaas bleek achteraf dat dit vanwege de veiligheid niet werd toegestaan. Huge bummer! Een alternatief was snel gevonden door een tutje te laten bedrukken met Lou’s naam op. We namen het zekere voor het onzekere en lieten dus meteen 4 tutjes maken. Want yes, ook deze moeten matchen met de outfit toch?

Ofcourse kennen we het allemaal, de accidentjes! Daarvoor voorzie je best steeds een setjes reserve kleedjes. onder het mom van ‘liever te veel dan te weinig’ voorzie ik steeds een setje met lange en eentje met korte mouwen. Ook body’s bij de vleet voor elk type weer. Deze voorzie je ook best van een naamlabeltje.

Om al je mini’s spulletjes dagelijks heen en weer te sleuren, kies je in jouw favoriete kinderwinkel het schattigste rugzakje uit!
Wij kozen voor deze ubercute teddyrugzak. Ideaal voor onze Louloubeer. Een tashanger met de naam van je mini voor aan dat schattige rugzakje, maakt je kleintje helemaal klaar voor zijn eerste ervaring in de crèche.
Bij BelleElla heb je trouwens een enorme keuze aan gepersonaliseerde tashangers.

Hupla, nu zijn jullie alvast helemaal voorzien voor deze nieuwe grote start!

#DISCLAIMER: Deze blogpost bevat gesponsorde items. 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.